Figue de Barbarie Cactus Opuntia ficus indica ulei de seminte BIO

începand de la 58,70 RON
în stoc
SKU
Organic virgin Opuntia ficus indica seed oil cold-process

Uleiul de seminte de Figue de Barbarie (Opuntia ficus-indica) bio numit si smochin de Barbaria sau cactus este un ulei prețios cu textura plăcută. Datorita calităților sale exceptionale de regenerare ale pielii, reprezinta un tratament anti-age reputat.

Uleiul vegetal BIO de seminte de Figue de Barbarie (smochin sau cactus de Barbaria) - Opuntia ficus indica

Bogat în vitamina E, omega-6 si steroli uleiul certificat biologic de seminte cactus sau Figue de Barbarie din prima presiune la rece este ulei pretios, ingredient exceptional pentru a lupta impotriva semnelor de imbatranire a pielii. Este un puternic antirid si anti-age care menține supleța și tonicitatea pielii. Acesta dispune de proprietați anti-radicali liberi, calmante și regeneratoare uluitoare. Datorită texturii sale cu conținut redus de grăsimi (ulei uscat) acesta pătrunde ușor, lăsând pielea suplă și hiratată. Uleiul de cactus de Barbaria se folosește in tratamentele anti-aging (față, decolteu și bust, contur ochi) și face parte din compoziția multor produse cosmetice.

Atenție: uleiul de semințe de cactus nu trebuie confundat cu uleiul macerat din aceeași planta care este cu siguranța mult mai ieftin, dar de asemenea nu are aceeași eficacitate. 

Cosmetice bio si naturale certificate de ECOCERT Greenlife în conformitate cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetiques.ecocert.com.

Cum se obține Uleiul din semințe de cactus?

Uleiul de semințe de smochin de Barbaria este obținut prin presarea la rece a semințelor de fructe de Opuntia ficus indica. Pentru a extrage un litru de ulei de fructe de cactus de Barbaria, sunt necesare 800 kg de semințe. Aceasta explică de ce uleiul de Figue de Barbarie este în prezent unul dintre cele mai scumpe de pe piață! 100% din ingrediente provin din agricultura biologică. Procesul de fabricație este controlat. Tara de proveniență: Maroc. În Maroc sunt cultivate faimoasele smochine de Barbaria. Condiționat si ambalat in Franța.

Analiza calității: Compoziția biochimică a fiecărui lot este verificată printr-o analiză cromatografică efectuată de laboratoare certificate in Franța.

Caracteristici pentru formulare

- materiale nesaponificabile și substanțe active: 0-1% (vitamina E (tocoferol), steroli (stigmasterol, campesterol, beta-sitosterol), vitamina K)
- indice de comedogenitate: 0 (= nu este comedogen)
- Indicele mediu de saponificare: 190-200
- Stabilitatea la temperaturi ridicate: bună
 - Denumire INCI : Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Caracteristicile biochimice - Compoziție de acizi grasi

Un ulei vegetal bun de Figue de Barbarie trebuie să conțină:
- acid linoleic (AGPI oméga 6): 56 până la 64%
- acid oleic (AGMI oméga 9): 15 până la 20%
- acid palmitic AGS: 10 până la 12%
- acid stearic (AGS): 3 până la 6%
- acid linolenic (AGPI oméga 3) : <1%
- acid palmitoleic (AGS): <1%.
Conține in mod natural, substanțe nesaponificabile, inclusiv tocoferoli, steroli (stigmasterol, campesterol, beta-sitosterol), vitamina E.

Caracteristicile organoleptice

Cum arată ca un ulei vegetal bun de semințe de smochin de Barbaria?
- aspect: lichid fluid;
- culoare: galben spre verde;
- miros: caracteristic discret, ușor picant și acid - miroase ușor iaurt proaspăt, a verde;
- la atingere: ulei uscat, pătrunde ușor și rapid.

Caracteristicile fizice

Un ulei bun de seminte de Figue de Barbarie (prickly pear) trebuie să aibă următoarele caracteristici fizice:
- densitate la 20 ° C: 0,920;
- indicele de peroxid: <10 meqO2 / kg;
- indice de aciditate <10 mg KOH / g;
- valoare Iod: 160-161;
- indice de saponificare: 190 la 200.

Proprietăţi principale

- anti-age si antirid, datorită conținutului excepțional de vitamina E, uleiul de seminte de figue de Barbarie este considerat un tratament universal pentru a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire a pielii. Uleiul de semințe de cactus este un puternic antioxidant: vitamina E și sterolii sunt compuși antioxidanți care lupta împotriva radicalilor liberi din organism. Acesta conține aproape 100 mg de vitamina E per 100 g de ulei și 1000 mg de steroli, în comparație cu uleiul de Argan care  conține, respectiv, 60 și 130 mg. Asociat cu acizi grași esențiali, acești compuși sunt perfecți pentru a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire a pielii.
- reface fermitatea și elasticitatea pielii : are proprietăti emoliente, protectoare și hidratante: uleiul de semințe de cactus este deosebit de bogat în omega 6, ceea ce permite regenerarea peliculei hidrolipidice a pielii. Acest ulei se înmoaie, ajută la menținerea elasticității pielii. Poate fi folosit pe fața, dar si pe tot corpul si pentru par.
- are proprietăț de regenerareși cicatrizante : conține omega-6 care favorizează procesul natural de reparare a pielii. Uleiul de semințe de smochin de Barbaria este compus din aproape 60% acizi grași nesaturați, acizi grași esențiali care nu sunt sintetizați de organism și care este important să se obțină din exterior. Prin intrarea în compoziția membranelor celulare, acești acizi grași participă la reconstituirea celulelor și astfel la regenerarea pielii.
- excelent emolient, hrănește și protejează pielea de deshidratare;
- este potrivit pentru toate tipurile de piele: piele matură, devitalizată, uscată, sensibilă, iritată, dar și grasă sau obosită; deosebit de adecvat pentru pielea matură și deshidratată: previne deshidratarea pielii, protejând bariera cutanată.

Uleiul de semințe de catus poate fi utilizat ca ingredient în diverse tratamente și îngrijiri bio: creme anti-age pentru tenul matur (utilizare prin excelență), seruri antirid în jurul conturului ochilor, îngrijire preventivă a vergeturilor, tratamente cicatrizante.

Recomandări pentru utilizare

Pentru un efect mai eficace împotriva îmbătrânirii, este recomandat să aplicați tratamentele dvs. seara înainte de culcare, deoarece seara procesul de regenerare este cel mai activ. Aplicați câteva picături pe pielea perfect curată, umezită ușor și masați ușor în timp ce penetrează.

Împotriva ridurilor, a liniilor fine, a îmbătrânirii, a vergeturilor

Uleiul vegetal de semințe de cactus este mai mult decât toate cunoscute pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire. Este ulei de excelență în acest caz, deoarece este cel mai bogat în vitamina E și steroli. Acestea sunt compuși cu proprietăți antioxidante majore. Uleiul de semințe cactus este un de ulei de avut la îndemână în cazul combaterii ridurilor, dar, de asemenea, în prevenirea apariției lor. Acest ulei poate fi utilizat pe față, dar și pentru corp, pentru a reda fermitatea pielei de pe braț, bust, gât sau pentru a evita vergeturile. Sfat pentru aplicație: masați câteva picături de ulei de semințe de cactus dimineață și seara pe piele. Uleiuri esențiale complementare: împotriva ridurilor și pentru a preveni îmbătrânirea pielii, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de Geranium Rosat, Helichrysum Italicum (Immortelle - Nemuritoarea din Italia) sau Lavandă fină pentru a-i crește eficiența. Alte uleiuri vegetale adaptate: alte uleiuri vegetale pot fi, de asemenea, folosite pentru combaterea ridurilor, cum ar fi cânepa, sâmburi de caise, trandafir muscat de Chile. Pentru a reda fermitate bustului, este adesea folosit maceratul uleios de floare de Bănuț sau Părăluțe (Bellis Perennis - Floare Daisy sau Pâquerette).

În cazul cearcănelor întunecate și pungilor de sub ochi

Uleiul vegetal de semințe de cactus bio, pare de asemenea să fie perfect pentru a limita umflarea ochilor și cearcănelor întunecate sub ochi. Această indicație se datorează compoziției sale de vitamina K, cel puțin la fel de mare ca și cea a vitaminei E. Vitamina K joacă un rol esențial în coagularea sângelui și in circulația sângelui în general. De asemenea, întărește pereții capilarelor sanguine. Cearccanele negre sunt cel mai adesea cauzate de problemele de circulație, motiv pentru care uleiul de Figue de Barbarie și vitamina K vor juca un rol major în acest caz. În plus, vitamina E care ajută la regenerarea pielii va ajuta la reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Recomandare pentru aplicație: masați câteva picături de ulei de semințe de cactus dimineața și seara în jurul conturului ochilor.

Descriere botanică

Cactusul Opuntia ficus-indica sau chumbo este o plantă a familiei Cactaceae, originară din America Latină, care a fost naturalizată pe alte continente, inclusiv în regiunea mediteraneeană. Acest cactus  produce un fruct comestibil numit smochină de Barbaria sau Figue de Barbarie. Fructele cactusului se mănâncă curățate, pulpa este bogată în fibre, plină de semințe mici de culoare închisă, care pot fi de asemenea consumate. Fructele de cactus sunt suculente și aromate, cu o aromă florală subtilă, și o savoare dulce și delicată. Cactusul pare să fie o plantă foarte promițătoare datorită capacității excepționale de a supraviețui în zonele deșertice tropicale în condiții extreme de soare, căldură și secetă.

Uleiul de semințe de catus poate fi utilizat ca ingredient în diverse tratamente și îngrijiri bio: creme anti-age pentru tenul matur (utilizare prin excelență), seruri antirid în jurul conturului ochilor, îngrijire preventivă a vergeturilor, tratamente cicatrizante.


Pentru a afișa subtitrările în română: Setări > Subtitrări > Traducere Automată > Română.
Mai multe informatii
Țara De Fabricație Franța
Marca Compagnie des Sens
Certificare Écocert, COSMOS Organic
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Figue de Barbarie Cactus Opuntia ficus indica ulei de seminte BIO
Rating-ul dumneavoastra
Copyright © 2019 bio-natural.shop - Paris Franța: magazin online de produse cosmetice si de machiaj bio. Parfumuri naturale, Ingrijire si tratamente pentru fata, frumusete masculina igiena aromaterapie si santate naturista. Tous les droits réservés. Propulsé par Google Cloud Platform Europe.